Thursday، ۳۰ Tir ۱۴۰۱
چرا تا قبل از اینکه اطلاعات درستی در رابطه با کنکور داشته باشیم، راجعبه سختی و آسونیاش تصمیم میگیریم؟
به طور معمول دانشآموزهای کنکوری برای اینکه اطلاعاتی را در رابطه با کنکور بدست آورده و از استرس خود کم کنند، به سراغ افراد مختلف، بدون در نظر گرفتن اطلاعات آنها درباره این مسئله میروند. اغلب این افراد آشنایانی هستند که احتمالاً سالهای گذشته کنکور دادهاند و از میان آنها درصد کمی وجود دارد که اطلاعات دقیق و درستی درباره آزمون هنر داشته باشند. با وجود این افراد، نه تنها دانشآموز به جواب درست سوالات خویش نمیرسد، بلکه با داشتن اطلاعات غلط، راه اشتباهی را طی کرده و معلوم نیست که در کجای مسیر متوجه اشتباه خود میشود.
این مسیر اشتباه باعث عقب ماندن دانشآموز از دیگران شده و سبب میشود تا دچار استرس شود. استرس او تنها ناشی از عقب افتادنش نیست، بلکه اطلاعات غلطی که در این میان به او داده شده مانند منابع درسی و مطالعاتی بیش از حد، باعث میشود تا از روند صحیحی که باید برای آن برنامهریزی میشده، دور شود و وجود او را تنها ترس از کنکور و نرسیدن به اهدافش فرا گیرد.
در این میان دانشآموز شاهد پیشرفت دیگران میباشد و خودش را با آنها مقایسه میکند که این مسئله بار دیگر باعث پسرفت او میشود. هنگامی که به این مرحله میرسد، به جای آن که چارهای برای این مسئله بیاندیشد، آن را برای خود بحرانی بزرگتر میکند.
دانشآموز قبل از هر کاری باید آن اطلاعات غلط را دور اندازد و برای کسب مطالب جدید در رابطه با کنکور، با افراد واجد صلاحیت مشورت و صحبت کنند. او برای شروع مسیر باید تشخیص دهد که چه کسی دارای صلاحیت است.
پس از پرسش و تحقیقات لازم، شما نیازمند این هستید که برای مطالعه کردن و ادامهی مسیر خود برنامهریزی دقیقی داشته باشید. با توجه به اینکه کنکور هنر دارای منابع درسی فراوانی است، برنامهریزی مطالعهی آن کار هرکسی نیست و عموماً از عهدهی دانشآموز برنمیآید. در اینجا شما نیاز به مشاور قدرتمندی دارید تا شما را در طول مسیر راهنمایی کرده و به هدفتان نزدیک کند.
یک مشاور درسی خوب، طبعاً از دانشآموزی که تازه هنوز وارد کنکور هنر نشده تجربهی بیشتریی دارد و بهتر میداند به چه صورت برای حرکت در این مسیر برنامهریزی کند تا در آخر راه به آنچه که میخواهیم برسیم. او با تمام روند کنکور آشنایی دارد و میداند در هر زمان از سال تحصیلی، دانشآموز موظف به انجام چه کاری است و در تمامی لحظات او را همراهی و کمک خواهد کرد.
حال که شما به عنوان دانشآموز کنکوری، با کمک مشاور درسی، در مسیر اهداف خود قدم برمیدارید، با توجه به صلاحدید خود و مشاور در کلاسهای آموزشی نیز شرکت و مکمل درسی خود را ایجاد کردهاید. الزامی وجود ندارد که دانشآموز در تمامی کلاسها شرکت کند و هنگامی که شرایط مالی و یا به هر دلیل دیگری، توانایی شرکت در آن را ندارد، دچار استرس شود و گمان کند که راهی برای موفقیت ندارد. باید دانست که کلاسهای آموزشی کمککنندهی دانشآموز هستند اما مهر و امضا به عنوان تاییدیه قبولی او در بهترین دانشگاهها نمیباشند.
و در آخر از کجا مطمئن شویم که راه درست را طی کردهایم یا خیر؟
دانشآموز با شرکت در آزمونهای آزمایشی، میتواند عملکرد خود را در یک ماه بسنجد و پس از آن، با تحلیل آزمونها به نقاط ضعف و قوت خود پی برده و به دنبال راه حل یا ادامهی مسیر خویش باشد. البته نباید این نکته را نیز فراموش کرد که اگر از یک آزمون، نتیجهی مطلوبی کسب نکرد، به این معناست که تمام راه را اشتباه رفته و روحیه خود را ببازد، بلکه با همان تحلیل درست آزمون به دلیل موجه آن رسیده و برای ادامهی راه خود و رسیدن به اهداف، با مشورت مشاوره خود، تصمیمگیری نهایی را انجام دهد.